منو

آموزش عیب یابی ایسیو دوگانه سوز و ایسیو های گاز

خودرو

گاز طبیعی سوخت بسیار مناسبی برای استفاده در خودروها می باشد . مشخصه های آلایندگی و احتراق آن در مقایسه با سایر سوختها بهتر است به دلیل تفاوت خواص گازطبیعی با سوختهای دیزلی و بنزینی هیچ کدام از موتورهای دیزلی و بنزینی بدون انجام تغییراتی قابلیت استفاده از گاز طبیعی را ندارند .

آموزش عیب یابی ایسیو دوگانه سوز و ایسیو های گاز
دسته‌بندی: خودرو

آموزش عیب یابی ایسیو دوگانه سوز و ایسیو های گاز

گاز طبیعی برای استفاده در موتورهای دیزلی دارای عدد ستان بسیار بالایی بوده لذا اگر چنین موتوری بر اساس سیستم SPARK IGNITION برای سوخت CNG استفاده شود نسبت تراکم (CR) آن بالا بوده و با KNOCK بالایی همراه خواهد بود بر عکس به هنگام استفاده در موتورهای بنزینی به دلیل پایین بودن نسبت تراکم آن بر روی مشخصه های عملکردی موتور اثر منفی دارد.

آموزش عیب یابی ایسیو گاز

آموزش عیوب خودرو دوگانه سوز و اشکالات ایسیو خودرو و عیوب تخصصی در عملکرد سوخت CNG نسبت به سوختهای دیگر

انواع سوختهای گازCOM 2000

CNG: Compressed Natural Gas
گاز طبیعی فشرده
 گاز متان %92

LPG: Liquid Propane Gas
گاز پروپان مایع

ANG: Absorbed Natural Gas
گاز طبیعی جذب شده

معرفی 4 نسل از خودروها

  • خودروهای کاربراتوری با سیستم کنترل مکانیکی (وجود پلاتین در سیستم دلکو)
  • خودرو کاربراتوری با دلکوی مگنتی
 خودروهای انژکتوری SEMISEQUENTIAL  خودروهای انژکتوری COTINUIS خودروهای کاربراتوری خودروهای کاربراتوری
  • خودروهای انژکتوری COTINUIS
  • خودروهای انژکتوری SEQUENTIAL,SEMISEQUENTIAL

سیکل اتو

بازده تئوری سیکل اتو به پارامترهای مختلفی بستگی دارد یکی از مهمترین آنها نسبت تراکم (CR) می باشد به طوریکه با افزایش نسبت تراکم بازده تئوری سیکل نیز افزایش می یابد نسبت تراکم موتورهای بنزینی در محدوده 5/9-5/8 می باشد و برای گاز طبیعی این عدد در محدوده 15 می باشد که این اعداد بر اساس شرایط کارکرد موتور و ترکیب سوخت متغیر می باشد. در عیب یابی ای سی یو دوگانه سوز تمامی این موارد را بایستی در نظر داشت.

صنعت تبدیل

علیرغم مشکلات مطرح شده رشد صنعت تبدیل، موتورهای بنزینی و دیزلی را برای استفاده از گاز طبیعی مناسب ساخته است.
مشکلات موجود در تبدیل با اعمال یک سری تغییرات در موتور BASE امکان استفاده از سوخت CNG را برای چنین موتورهایی فراهم می کند.
مثلا در موتور های دیزلی برای تبدیل به صرف استفاده از CNG با انجام عملیات ماشین کاری نسبت به کم کردن نسبت تراکم می توان اقدام نمود.
با وجود آنکه تغییرات صورت گرفته بر روی موتور خودروها کاملا با سوخت CNG هماهنگ نشده ولی برنامه تبدیل بر روی میلیونها خودرو در سطح جهان به صورت کاملا موفقیت آمیز و ایمن صورت گرفته و سوخت CNG را در سطح وسیعی جهت تبدیل OEM مطرح کرده است.

بازده گرمایی موتور

در تعمیر ای سی یو این نکات را باید رعایت کرد به لحاظ تئوری با افزایش نسبت تراکم بازده گرمایی موتور افزایش می یابد در عمل به دلیل وجود نیروی اصطکاک ماکزیمم بازده گرمایی در شرایطی که نسبت تراکم در محدوده 18-15 می باشد رخ می دهد.
از آنجا که گاز طبیعی دارای عدد اکتان بالایی می باشد مقاومت در برابر KNOCK در آن بالا است و می تواند با نسبت تراکمی که به OPTIMUM نزدیک است کار کند اما در سوخت بنزین به دلیل محدودیت KNOCK نمی تواند با هر نسبت تراکمی بیشترین راندمان را بدهد و محدوده نسبت تراکم آن می بایستی در بازه 10-8 باشد.
نسبت تراکم در موتورهای دیزل بازده حرارتی بالایی را بدست می آورد این بازده عموما می تواند با سیکل اتویی که در حالت تمام بار با سوخت گاز کار می کند هماهنگ گردد در این حالت به دلیل کم شدن و محدود شدن KNOCK نسبت تراکم به میزان OPTIMUM نزدیک شده و در شراط با بار کمتر سیستم کنترل دریچه گاز باعث کم شدن نسبت تراکم شده و این یک امتیاز در موتورهای دیزل محسوب می شود.
افزایش درجه حرارت ورودی به علت تغییر شرایط محیطی و یا وجود توربو شارژ تمایل به افزایش KNOCK را بالا می برد که لازم است سیستمی روی خودرو نصب گردد که در این شرایط جرقه را ریتارد نموده تا باعث صدمه زدن به موتور و بروز مشکلات دیگر نشود. البته در بخش آموزش تعمیر ایسیو هر یک از این موارد بصورت کاربردی و عملی شرح داده خواهد شد.

نسبت هوا به سوخت

یکی از پارامترهای مهم در طراحی موتور نسبت هوا به سوخت ورودی به محفظه احتراق می باشد که عموماً با اعداد بدون بعد بیان می شود. حالت بهینه آن عدد یک می باشد که نسبت هوا به سوخت واقعی برابر میزان استوکیومتریک می باشد زمانی که این مقدار از یک بیشتر شود مخلوط رقیق (LEAN) می باشد مثلا مقدار 15/1 بدان مفهوم است که میزان هوای ورودی ۱۵ درصد بیشتر است و زمانی که این مقدار از یک کمتر است مخلوط غنی (RICH) می باشد.

بهترین مقدار به هنگام نصب بودن کاتالیست عددی بین 1-98/0 می باشد در حالتی که مخلوط غنی می باشد e.g=0/98 ماکزیمم توان موتور بدست می آید اگر مخلوط از این میزان بیشتر غنی شود سبب کاهش توان خروجی و کاهش بازده حرارتی می شود و اگردر این شرایط مخلوط رقیق گردد سبب افت تدریجی توان شده ولی راندمان حرارتی تا زمان شروع احتراق ناقص افزایش می یابد. با رقیق کردن مخلوط درجه حرارت محفظه احتراق پایین آمده و میزان NOX کاهش می یابد.

نحوه خطا گیری سنسور اکسیژن برای خودروهای گازسوزتعمیر ایسیو

خودروهایی که دارای سنسور اکسیژن هستند در حالت گاز کار می کنند با توجه به اینکه گازهای خروجی از اگزوز با حالت بنزین متفاوت است مپ سنسور خودرو در حالت گاز بهم میریزد و عملکرد آن مختل میشود.
برای برطرف کردن این مشکل از قطعه ای بنام امولاتور سنسور اکسیژن استفاده میکنیم .وقتی خودرو در حالت بنزین کار میکند امولاتور سیگنال دریافتی از سنسور اکسیژن را بدون هیچ دخالتی به ECU ارسال میکند. وقتی خودرو با سوخت گاز کار میکند امولاتور سیگنال سنسور اکسیژن را قطع کرده و سیگنالی شبیه به حالت بنزن تولید کرده و به ECU ارسال میکند.

برطرف کردن عیوب ایسیو گاز و خودرو های دوگانه سوز

عیب : دور موتور در حالت گاز و بنزین زیاد بالا و پایین می رود.
رفع عیب : سوکتهای موتور پله ای گاز و بنزین جا به جا نصب شده است درست کنید.

عیب : خودرو در سرعت 80km/h روی گازیا خاموش می کند.یا به روی بنزین می رود.
رفع عیب : نصب فیتینگFitting  پشت رگولاتور ( سوراخ فیتینگ به سمت جلوی خودرو باشد. )

عیب : خودرو روی گاز در حال حرکت وقتی خلاص می کند خاموش می شود.
رفع عیب : نصب زانویی هواکش 

عیوب CNG

عیب : خودرو روی گاز کار نمی کند.
رفع عیب : سوکت روی گیج چک شود (برای PRINS)

عیب : خودرو روی گاز خاموش می کند.
رفع عیب : فیلتر هواکش بازدید شود.

عیب : خودرو روی گاز کار می کند ولی روی بنزین روشن نمی شود
رفع عیب : پمپ بنزین چک شود تا نسوخته باشد. و یا رله پمپ بنزین خراب است.
نکته : حتما 2 لیتر بنزین همیشه ته باک باشد تا پمپ بنزین نسوزد.

عیب : خودرو روی بنزین و گاز روشن نمی شود.
رفع عیب : سیم کشی سنسور دور موتور و همچنین کانکتورهای پشت آوانسر بررسی شود.

عیب : دور آرام متغیر است.
رفع عیب : فاصله دهانه شمع چک شود. (0.8) 
محل اتصال وایر با شمع چک شود .
محفظه آرامش بازدید شود در صورت سوراخ بودن یا شکستگی تعویض شود.

روشن شدن پراید CNG

در هنگام روشن کردن پراید CNG کلید تغییر وضعیت چه در حالت بنزین باشد چه در حالت گاز خودرو با بنزین روشن می شود. اگر کلید تغییر وضعیت روی گاز بود دور موتور یکبار باید بالای 2000 RPM برود.

بررسی عیب یابی ایسیو در گام اول

توجه داشته باشید که تعمیر ایسیو کار باتری ساز یا برقکار خودرو نمیباشد. در اصل باتری ساز و یا برقکار خودرو میتواند با دستگاه دیاگ اشکال ایسیو را نرم افزاری رفع کند. و اگر ایسیو در اثر دیاگ اشکال آن رفع نشد باید توسط تعمیرکار ایسیو باز شده و رفع عیب شود.

تفاوت دیاگ در عیب یابی ایسیو و تعمیر ایسیو

در تعمیر ایسیو که باید توسط یک تعمیرکار ماهر انجام شود قاب ایسیو باز شده و مدار آن تحت بررسی قرار میگیرد. همانطور که گفتیم سعی کنید ایسیو خود را نزد کسی که کار تعمیر ای سی یو را انجام میدهد ببریم نه برقکار و شخصی که کار برقی اتومبیل را انجام میدهد.

کار دیاگ رفع عیب نرم افزاری توسط دستگاهی است که به آن وصل میشود. ولی گاهی اشکالات ممکن است با دیاگ زدن حل نشود. با بازکردن مدار ایسیو و رسیدن به برد آن میتوانید بصورت سخت افزاری آی سی پروگرام ایسیو را باز کرده و آنرا به اصطلاح پروگرام کنیم. در بخش های بعدی روش پروگرام ایسیو را که جهت نصب مجدد برنامه ها روی آن است توضیح مفصل داده میشود.

خودرو سیستم کنترل خودرو برق خودرو انژکتور CNG ایسیو دوگانه سوز ایسیو گاز خودرو دوگانه سوز
ارسال پیام در واتساپ